NYHEDSBREV - Efterår 2015

PORTAL - en udstilling om havet og erindringen

Kære alle

Nu, hvor året går på hæld, er jeg ved at gøre klar til min første lille udstilling i Baghuset. Fremover vil man kunne opleve mindre "pop-op"-udstillinger her, som typisk vil løbe over en uge.

Således også denne udstilling, jeg kalder "PORTAL" og som handler om mødet med havet, hvad det gør ved os og måden vi ofte bruger disse oplevelser på. Udstillingen vil ikke kun være malerier, da temaet også kalder på andre udtryksformer.

Alle er naturligvis velkomne til fernisering og i løbet af ugen. 

Du kan læse lidt mere om udstillingen herunder.

 

17 - 25 oktober 2015

 

”Ved havet møder vi os selv og samtidig noget større end os selv. Intet menneske forbliver upåvirket af mødet med havet. Det åbner for sindet og tankerne, sætter følelser igang. 
Den åbne horisont giver plads til klare spørgsmål og tydelige svar. Indimellem, når noget afklares, samler vi en ting op og tager den med hjem eller kaster den i havet med et ønske. Overtro, måske, men også en reaktion på det havet gør ved os: Vi reagerer følelsesmæssigt.

Disse objekter repræsenterer noget personligt og med deres tilstedeværelsee i vore liv, håber vi på at kunne fastholde os selv i den pågældende beslutning eller drøm. 

Disse objekter bliver en slags portaler til os selv.”

media - artikel

Det blev også til lidt spalteplads i løbet af sommeren. hvor jeg fik mulighed for at udbrede mig. Havde en fin samtale med journalisten Holger Vincents, som fik samlet de løsrevne tanker til en artikel. Læs gerne her:

30 juli 2015

Artikel i PAPERBOY

Vi skal tage den åbne horisont tilbage

 

Holger Vincents

Billedkunstneren Niels Valentin mener, at Roskilde har et stort kulturelt potentiale, hvis borgerne går sammen om at skabe rum til kreative ideer, uden at den klassiske foreningsmodel og kommunale forankringer tager overhånd.

Klik her for at læse artiklen.